krakman
Do³±czy³: 09 Lip 2008 Posty: 1
|
Wys³any: Sro Lip 09, 2008 3:56 pm Temat postu: Problem |
|
|
Witam, nie wiedzia³em gdzie napisaæ otó¿ mam problem pok³óci³em siê z takim kolesiem wy¿szy i lepiej siê bije odemnie i jest bardzo pewny grozi mi i ca³y czas mnie prze¶laduje...nie chce mieszaæ w to policji,ani kumpli,nie chce siê biæ ale jak przyjdzie potrzeba to niestety trzeba bêdzie s³ysza³em o krav maga i poogl±da³em filmiki niby co¶ wychodzi ale nadal czuje siê ¿e znam ma³o chwytów by go powaliæ i odej¶æ denerwuje siê coraz bardziej boje siê z chaty wyj¶æ proszê was o pomoc dajcie jaki¶ turial lub mo¿e kto¶ da³ by gg i mi parê rzeczy podpowiedzia³...nie mam gdzie tego æwiczyæ i jak doje¿d¿aæ a naprawdê ¼le ¿yje siê gdy wiesz ¿e jak wyjdziesz mog± ciê dobiæ ;\
z góry dziêki za pomoc! Pozdrawiam! |
|
an_ge
Do³±czy³: 27 Sty 2008 Posty: 66
|
Wys³any: Pon Lip 21, 2008 11:29 am Temat postu: |
|
|
je¶li to nie czysta prowokacja, to ch³opie! spokojnie przemy¶l to, o czym piszesz.
ogl±da³e¶ filmiki i jakie¶ techniki ci wychodz±? obawiam siê, ¿e pierwszy trening by to zweryfikowa³ i da³ ci trochê do my¶lenia. Techniki s± pomoc± w sytuacji o której piszesz, a nie wyj¶ciem ("powaliæ go i odej¶æ"). Niestety bez ich æwiczenia nie mo¿esz liczyæ na to, ¿e przez to ¿e s± proste to "same wyjd±".
NIC CO PRZECZYTASZ LUB US£YSZYSZ A CO WYMAGA AKCJI FIZYCZNEJ (a nie werbalnej) CI NIE POMO¯E.
¯adne 'tutoriale', ¿adne konsultacje na gg. Nikt ci nie powie jak np. kopaæ mawahê, by¶ bez treningu umia³ kopaæ mawahê. I nikt nie da ci 100% gwarancji, ¿e najprostsze kopniêcie w krocze wyjdzie ci za ka¿dym razem.
W sytuacji realnej (czyli nie treningowej) odgrywa rolê MASA czynników takich jak stres, wyuczone odruchy, przypadek, szczê¶cie, etc.
Systemy walki same ciê nie obroni±, systemy walki poka¿± ci tylko, jak mo¿esz siê obroniæ.
Wkurzy³e¶ go¶cia? Nastêpnym razem dwa razy zastanów siê nim co¶ powiesz/zrobisz (Minister Zdrowia ostrzega :P).
Ale skoro mleko ju¿ rozlane a nie chcesz pomocy z zewn±trz w rozwi±zaniu konfliktu, jedyne co w tej sytuacji mo¿esz zrobiæ, to wzi±æ go na przeczekanie. W koñcu mu siê znudzi têpienie ciebie. Chod¼ w towarzystwie znajomych, omijaj 'samotne' miejsca, nie wahaj siê drzeæ na ca³e gard³o "Pali siê!". Je¿eli mimo wszystko kole¶ bêdzie szuka³ konfrontacji, to poszukaj na niego haka psychologicznego. NIE wdawaj siê w bójkê. _________________ You can run, but you only die tired.
http://angevill.myminicity.com/ |
|
zvolak
Do³±czy³: 01 Lut 2008 Posty: 9 Sk±d: ZG
|
Wys³any: Pi± Lip 25, 2008 3:49 pm Temat postu: |
|
|
a jak psychologia nie pomo¿e (z do¶wiadczenia wiem, ¿e nie pomaga w takich sytuacjach ) to zawsze mo¿esz jebn±æ ze ³ba
skuteczne i w³a¶ciwie nie trzeba siê tego uczyæ.
pozdro. _________________ Cia³o uderzone ³omem, nie ma prawa stawiaæ oporu.
Prawo Murphy'ego |
|